12 decembrie 2013

Revistă bibliografică: Cărţi cu caracter sciene-ficton

   Cărţile fantastice au schimbat viaţa a sute de milioane de oameni. I-au făcut să viseze. Cele mai bune cărti fantasy scrise vreodată s-au vândut în sute de milioane de exemplare şi au generat filme extrem de frumoase! De la zânele fermecate până la fantome, de la vrăjitori până la vampiri şi alte personaje legendare, Centrul Academic Internaţional Eminescu vă aşteaptă cu o serie de poveşti pe gustul celor mai tineri cititori, îmbogăţindu-le imaginaţia cu o lume fabuloasă. Sunt cărţi uimitoare, pline de aventură, descoperiri, şi mister. Citind aceste cărţi o să aveţi parte de suficientă acţiune încât să vă menţină mereu interesul viu. Toate volumele pe care vi le propunem sunt scrise în această manieră, şi implicit cu o deosebită viziune asupra fantasticului!



Kaaberbol, Lene de. Globul sfărâmat Vol.1, Şoimul de piatră. – Bucureşti: Universul, 2004. – 104 p.



În Şoimul de Piatră, Gardienele Kaandrakar-ului pornesc în prima lor aventură în Timp. Misiunea lor este să găsească Fragmentele Globului Sfărâmat înaintea lui Gorgon. Dar se pare că primul fragment a fost furat... E prea târziu? Gorgon le-a luat-o deja înainte? Şi cum poate Furnică unul din slujitorii de la Bastionul Şoimului, să spună că este nevinovat, din moment ce Păstrătorii l-au văzut când a furat fragmentul? Este un mister pe care Will, Irma, Taranee, Cornelia şi Hay Lin trebuie să îl rezolve înainte ca nisipul din clepsidră să se scurgă. Astfel, vor deveni şi ele fantome ale Timpului.


Funke, Cornelia. Vânătorii de fantome în mijlocul focului. – Bucureşti: Litera, 2009. – 121 p.

Cei trei faimoşi vânători de fantome, Tom, Hugo şi Hedwig Sucdechimion, pornesc într-o nouă aventură. Un hotel de lux de la malul mării şi un caz de bântuire aparent destul de simplu. Dar, cum niciodată socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, vânătorii descoperă foarte repede că au de înfruntat una dintre cele mai teribile creaturi bântuitoare – un Spirit-Fulger Îngrozitor şi de Neînvins care-şi petrece vacanţa veşnică transformând oaspeţii hotelului în fantome.





Sommer-Bodenburg, Angela. Micul vampir şi pacientul ciudat. – Bucureşti: Rosetti Educational,
2004.133 p.

Doctorul Schwartenfeger, specialist în psihologie, nu se află doar în fruntea iniţiativei cetăţeneşti Salvaţi vechiul cimitir, ci a luat în îngrijire şi un pacient periculos: un vampir. Şi nu-i de mirare că Anton face cercetări, curios să afle despre care membru al familiei Schlotterstein poate fi vorba.




Hawkins, Rachel. Hex Hall. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 254 p.

La balul de absolvire a liceului, Sophie Mercer, o tânără cu puteri de vrăjitoare, atrage atenţia tuturor asupra ei cu o vrajă care se termină foarte prost şi este trimisă la Hex Hall, un fel de şcoală de corecţie pentru aşa-zişii copii Prodigium, adică vrăjitoare, zâne, magi, metamorfi, vârcolaci şi, în mod excepţional, vampiri.
La sfârşitul primei zile la noua şcoală, Sophie are deja trei duşmani, este îndrăgostită lulea de un vrăjitor sexy, descoperă că are o colegă de cameră vampir, iar o fantomă înfricoşătoare o urmăreşte pretutindeni. Mai mult, curând, ea află că cineva îi atacă în mod misterios pe elevii de la Hex Hall. Pe măsură ce secretele sângeroase se dezvăluie treptat, Sophie trebuie să se pregătească pentru cea mai mare ameninţare pe care o are de înfruntat: o societate secretă, L’Occhio di Dio, al cărei scop declarat este exterminarea tuturor făpturilor Prodigium, şi în special a ei.


 Baum, Lyman Frank. Vrăjitorul din Oz. – Bucureşti: Cartex 2000, 2009. – 156 p.


Vrăjitorul din Oz“, este cartea care l-a făcut cunoscut pe L. Frank Baum în literatura americană pentru copii, este una dintre fanteziile originale, redate cu mult farmec de scriitor. De generaţii, „Vrăjitorul din Oz“ continuă să ne atragă atenţia – copii sau adulţi. Este povestea simpaticei Dorothea, a Leului, Omului de Tinichea şi a Sperietorii de Ciori, în drumul lor pe cărăruia pietruită cu cărămizi galbene spre Oraşul de Smarald, căci numai acolo, pe orbitorul tărâm al Marelui Oz, visele lor pot deveni realitate.





 Publicat de I.Ţurcanu

Niciun comentariu: