11 decembrie 2013

Revistă nibliografică : Noutăţi editoriale

Datorită noilor ediţii pe care Centrul Academic Internaţional Eminescu le deţine, vă puteţi îmbogăţi sufleteşte cu  cărţi speciale, despre oameni a căror secrete le-au modificat viaţa, despre dragoste şi trăiri intense, despre obstacole în calea fericirii şi nu în ultimul rând despre speranţă şi dorinţă de realizare!


Golon, Anne. Angelica. Marchiza îngerilor. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 283 p.

1646. Castelul baronului de Sancé, vechi şi derăpănat, stă să se prăbuşească. Angelica, cea de-a doua fiică a nobilului scăpătat, duce o existenţă aproape sălbatică, cutreierând pădurile şi mlaştinile din împrejurimi. Micuţa zână are o copilărie fericită, în ciuda sărăciei familiei, a tâlharilor care se nâpustesc asupra satului şi a tulburărilor sociale care zdruncină din temelii Franţa. Însă după ce îşi termină educaţia la mănăstirea din Poitiers, află că tatăl ei a promis-o ca soţie bogatului şi temutului conte Peyrac, despre care sătenii spun în şoaptă poveşti înfiorătoare. Angelica îşi dă curând seama că nu are de ales şi asta este singura cale de a-şi salva familia. Dar dacă totuşi complotul împotriva regelui, pe care îl dejucase în copilărie, i-a marcat pentru totdeauna destinul?
La o jumătate de veac de la debutul seriei ce a marcat generaţii de-a rândul, Anne Galone ne propune o nouă versiune, îmbogăţită, a celebrei sale saga, care nu şi-a pierdut nimic din farmecul literar şi puterea de seducţie asupra cititorilor de pretutindeni.


Quick, Amanda. Dorinţa. – Bucureşti: Litera, 2013. – 315 p. 


Pe ţărmul abrupt, bătut de vânturi al unei insule britanice îndepărtate, destinele unei tinere nobile şi al unui cavaler îndrâzneţ sunt legate de încercările sorţii şi de dorinţa nestăvilită care se naşte între ei. La moartea tatălui ei, frumoasa şi încăpăţânata Lady Clare ştie că trebuie să se mărite pentru a garanta protecţia insulei pe care a moştenit-o. Dar atunci când viitorul soţ pe care i l-a ales seniorul ţinutului intră călare pe poarta castelului, Lady Clare simte că a fost trădată. Cu trupul călit în lupte şi armura de oţel strălucitor, Sir Gareth de Wyckmere este un cavaler de temut, departe de a fi poetul romantic pe care ea şi l-a dorit. Sute de tâlhari au pierit până acum de sabia Cerberului din Wyckmere, care este poreclit, astfel că temerarul războinic nu are nici o îndoială că-şi va putea îmblânzi soţia. Cu toate acestea, Lady Clare insistă să-l modeleze după idealul ei... până când ciocnirea dintre voinţele lor va stârni o pasiune incendiară, iar o urzeală malefică le va pune vieţile în pericol.


 Steel, Danielle. Miracolul. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 172 p.

 Furtuna secolului aduce laolaltă trei destine marcate de suferinţă: Jack Adams, un tânăr tâmplar, ascunde un secret dureros: Maggie Dartman încearcă să treacă peste moartea fiului şi abandonul soţului: iar Quinn Thompson, un bărbat ajuns pe culmile cele mai înalte ale succesului în afaceri, este devorat de vinovăţie pentru eşecurile din viaţa de familie. Prietenia unică dintre cei trei se pare să reprezinte pentru toţi un nou început, iar între Quin şi Maggie se naşte o poveste de dragoste neaşteptată. Însă Quinn simte că nu are dreptul la fericire şi trebuie să-şi ispăşească greşelile trecutului printr-o viaţă solitară, petrecută pe mare, la bordul iahtului pe care şi-l construieşte şi care urmează să-l ducă într-o călătorie în jurul lumii. Alegerea pe care o face va afecta alte vieţi la fel de profund ca pe a lui, iar o a doua furtună de proporţii înfricoşătoare îi va aduce distrugerea... sau salvarea.
Cu subtilitate şi talent, Danielle Steel dăruieşte cititorilor un roman plin de speranţă şi de dragoste, despre miracolele mari şi mici care ne pot transforma în întregime viaţa.


 Beverley, Jo. Fericire periculoasă.  – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012 . – 412 p.


Miles Cavangah aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sezonului de vânătoare pentru a-şi petrece timpul cu prietenii săi în momentul când află că a fost numit tutorele lui Felicity Monahan, o tânără moştenitoare şi rebelă. Însă cât de dificilă poate fi această misiune, care va dura numai şase săptămâni, până când Felicity va ajunge la majorat? În plus, planurile lui Miles de a se achita rapid şi fără complicaţii de această îndatorire sunt date peste cap, când se îndrăgosteşte nebuneşte de protejata sa. Iubirea împărtăşită dintre cei doi este pusă la grea încercare, căci în calea ei stă un rival decis să pună mâna pe averea după care tânjeşte şi pe femeia pe care vrea s-o aibă cu orice preţ. În plus, Felicity ascunde un secret cutremurător, care o obligă să lupte din răsputeri împotriva iubirii lui Miles, conducându-i pe amândoi pe o cale periculoasă, într-o înfruntare a voinţelor şi dorinţelor.


Trigiane, Adriana. Valentine. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 430 p.

 Firma de pantofi Angelini, care realizează încălţăminte de lux la comandă de peste o sută de ani, fiind una dintre ultimele afaceri de familie din Greenwich Village, New York, se află în pragul falimentului. Tânăra Valentine Roncalli, nepoata ţi ucenica maestrei artizan Teodora Angelini, îşi doreşte cu ardoare să salveze afacerea, dar pentru asta trebuie să o modernizeze, să o aducă în secolul XXI. Viaţa ei se împarte între datoria faţă de familie, povestea de dragoste cu maestrul bucătar Roman Falconi şi provocarea profesională oferită de şansa de a participa la competiţia organizată de un prestigios magazin newyorkez. Călătorind în Italia să înveţe tehnici noi şi să găsească materialul potrivit pentru pantofii cu care îşi va doborî adversarii, Valentine îşi descoperă propriul simţ artistic, dar şi un secret de familie care îi va schimba viaţa într-un mod cu totul neaşteptat. Scrisă cu sensibilitate, dar şi cu umor, cartea Adrianei Trigiani este o celebrare a dragostei, o desfătare pentru cititorul pasionat de experienţe de viaţă împlinite.


Publicat de I. Ţurcanu

Niciun comentariu: