9 ianuarie 2017

Noutăți editoriale

Dicționarul de teorie și critică literară, lansat cu ocazia ediției a V-a a Congresului Mondial al Eminescologilor (septembrie 2016), înalt apreciat de profesorii de literatură română, este pus la dispoziția tuturor celor interesați de o atare materie.
Prezentul Dicționar de teorie și critică literară semnat de academicianul Mihai Cimpoi apărut la editura Bibliotheca în 2016 își propune o panoramă, un tablou fenomenologic al criticii universale și românești sub formă de generalități și „idei primite” încetățenite, căutând, unde e cazul, să expună și punctul de vedere a autorului. Este utilizată terminologia profesională în uz, sunt date definiții limpezi, coroborate cu formulările din dicționarele explicative și cele de terminologie literară sau retorică.
Autorul dorește ca, sub această formă reactualizată, să fie de real folos celor care vor să se inițieze în acest domeniu, ce se impune, conform postulărilor călinesciene, ca sinteză epică și știință inefabilă, principiu estetic și gnoseologic, reconfirmat și de timpul nostru rezistent la relativizarea nietzcheană a valorilor.
Vă invităm, să consultați Dicționarul de teorie și critică literară prezent pe rafturile bibliotecii noastre. 

Cimpoi, Mihai. Dicționar de teorie și critică literară 
/ Mihai Cimpoi – Târgoviște: Bibliotheca, 2016. – 304 p.

Niciun comentariu: