14 aprilie 2015

Iubiri de poveste

Lasăte purtat de o lume magică, plină de pasiune şi aventuri din alte timpuri cu lorzi, conţi, contese, duci şi ducese, de iubiri pătimașe și interzise, care sfidează timpul sau de conspirații primejdioase, societăți secrete și drame de mare intensitate emoțională. O selecţie de titluri distinse cu numeroase premii, scrise de autoare celebre în literatura romantică istorică, între care: Johanna Lindsey, Elizabeth Hoyt, Christina Dodd sau Teresa Medeiros.

Dodd, Christina. Arta iubirii / Christina Dodd. trad.: Graal Soft. - Bucureşti: Litera, 2014. 
 Cum să înveți să cucerești o femeie în zece lecții... sau chiar mai puține!
Domnișoara Caroline Ritter, maestră în arta flirtului, o frumusețe extraordinară – deși cu reputația ruinată de o aventură nefericită –, oferă lecții oricărui lord înstărit, incapabil să-și găsească singur o soție. Jude Durant, conte de Huntington, este ultima persoană care ar avea nevoie de ajutor să cucerească o femeie. Dar, pentru moment, are probleme mai importante de rezolvat. Moartea fratelui său mai mare i-a schimbat viața și nu se poate gândi decât la cel mai bun mod în care să-i găsească cât mai rapid pe vinovați. Întâlnirea dintre arta flirtului și arta disimulării se poate dovedi incendiară atunci când îi implică pe cel mai chipeș și mai periculos dintre toți aristocrații din Londra și pe cea mai seducătoare guvernantă din înalta societate!



Dodd, Christina. Mireasa mea favorită / Christina Dodd. trad.: Graal Soft. - Bucureşti: Litera, 2014. 
O combinație fermecătoare între Jane Eyre și Sunetul muzicii… Când domnișoara Samantha Prendregast sosește la Silvermere pentru a fi guvernantă pentru șase surori greu de stăpânit, tânăra sinceră și plină de viață nu este deloc pregătită să aibă de-a face cu fermecătorul stăpân al domeniului. 
Colonelul Gregory a prețuit întotdeauna ordinea din viața sa – asta până în momentul în care existența îi este tulburată de sosirea acestei femei captivante, care îi sfidează autoritatea și îl distrage cu îndrăzneala și cu frumusețea ei răpitoare. Și, în ciuda faptului că se înfruntă la fiecare întâlnire, William se simte atras de firea pasională a Samanthei, ajungând chiar să se gândească la căsătorie, ceea ce nu cu mult timp în urmă ar fi considerat o curată nebunie. Dar înainte să se poată implica profund în această relație plină de pasiune, trebuie să descopere ce ascunde Samantha. Iar secretul ei este mult prea șocant și prea periculos pentru a fi dezvăluit…





 Lindsey, Johanna. Prizonierul dorinţelor mele / Johanna Lindsey. trad.: Graal Soft. - Bucureşti: Litera, 2014. 
Dincolo de legi, dincolo de constrângeri, doar inima dictează...
Lady Rowena Belleme ar fi stăpâna propriei averi dacă ar fi bărbat. Dar în anul 1152, femeile, indiferent de rang, sunt obligate să se supună bărbaților din viața lor, iar soarta Rowenei se află în mâinile maleficului ei frate vitreg, Gilbert d’Ambray. Avar și lipsit de scrupule, Gilbert o obligă să se mărite cu Lyons de Kirkburough, un lord foarte bătrân, care moare înainte de consumarea căsătoriei, făcând astfel imposibilă apariția unui moștenitor ce i-ar asigura lui Gilbert pământurile și armata pe care și le dorește. Însă acesta are pregătit un alt plan diabolic – răpește un străin care să o lase pe Rowena însărcinată înainte de a anunțul oficial al morții lui Lyons.
Curând, printr-un joc al sorții, rolurile se schimbă, și Rowena ajunge în stăpânirea lordului Warrick de Chaville, bărbatul răpit și, întâmplător, cel mai mare dușman al lui Gilbert.
 La rândul ei, Rowena, obișnuită ca bărbații să o privească numai ca o modalitate de a-și atinge propriile scopuri, este uimită că Warrick pare cu adevărat interesat de ea. Dar dragostea lor abia descoperită va fi suficient de puternică pentru a înfrânge ura și furia lui Gilbert?



 Lindsey, Johanna. Promisiunea / Johanna Lindsey. trad.: Graal Soft. - Bucureşti: Litera, 2014. 
 Identități ascunse, secrete de familie și o iubire care trebuie să încheie o dispută veche de jumătate de secol...Unele tinere se căsătoresc pentru bani sau statut social, puținele norocoase se mărită din dragoste, dar Tiffany Warren trebuie să facă acest pas pentru a pune capăt unui conflict care durează de generații. Ca să respecte promisiunea făcută cu mult timp în urmă de mama ei, Tiffany acceptă fără tragere de inimă să călătorească în Vestul Sălbatic pentru a-l întâlni pe tatăl ei, de mult înstrăinat, și pe cel sortit să-i fie soț, Hunter Callahan, totodată fiul cel mare al celui mai înverșunat dușman al familiei Warren. Căsătoria celor doi reprezintă soluția tuturor neînțelegerilor dintre cele două clanuri. Curând însă, descoperă că Hunter Callahan este cel mai fermecător bărbat pe care l-a întâlnit vreodată, iar acesta pare la fel de vrăjit de noua „menajeră”. Pasiunea dintre ei este tot ce și-a dorit vreodată Tiffany – dar cum se poate acum căsători cu un bărbat îndrăgostit de altă femeie?



Hoyt, Elizabeth. Plăceri vinovate /  Elizabeth Hoyt. trad.: Graal Soft. - Bucureşti: Litera, 2014. 
Viețile lor erau perfecte... până când s-au cunoscut...Lady Hero Batten, frumoasa soră a ducelui de Wakefield, pare să aibă tot ce și-ar putea dori o femeie, inclusiv un logodnic consi­derat perfect. Este adevărat, marchizul de Mandeville este cam plicticos și nu are deloc simțul umorului, dar acest lucru nu o de­ranjează pe Hero. Asta până când îl întâlnește pe flușturaticul lui frate, Griffin.
Lordul Griffin Reading este opusul gentlemanului perfect – și este foarte mulțumit să fie astfel. Cum era de așteptat, Hero nu-l place de la prima vedere, iar Griffin îi răspunde cu aceleași sentimente, considerându-i manierele impecabile și atitudinea desăvârșită potrivite pentru înalta societate. Duelul verbal permanent dintre ei aprinde însă scânteia dorinței – și astfel lumea lor, construită cu grijă, se dărâmă iremediabil. Pe măsură ce ziua nunții lui Hero se apropie, iar dușmanii lui Griffin complotează să-l distrugă pentru totdeauna, cei doi se străduiesc să afle dacă doi oameni atât de nepotriviți pot să descopere împreună dragostea perfectă.




Medeiros, Teresa. Lecţii de seducţie / Teresa Medeiros.  trad.: Graal Soft. - Bucureşti: Litera, 2014.
Uneori, din confruntarea cu dragostea nu vrei să ieşi învingător...Lord Bannor cel Îndrăzneţ, mândria Angliei şi teroarea francezilor, nu s-a dat niciodată în lături de la vreo provocare și nici nu a știut ce e teama – însă sfârşitul războiului îl obligă să se întoarcă acasă și să își ia în serios rolul de tată pentru cei doisprezece copii ai săi. Hotărând că aceştia au nevoie de o mamă, el îşi trimite cel mai devotat slujitor în misiunea de a găsi o femeie blândă, afectuoasă şi neapărat urâtă – pentru că nu-şi mai doreşte copii.Lady Willow şi-a petrecut nenumăraţi ani având grijă de mulţi fraţi vitregi, ducând o existenţă plină de umilinţe şi lipsită de afecţiune. Așadar, în clipa în care i se oferă posibilitatea de a pleca de acasă și de-a deveni soția unui lord, ea nu stă pe gânduri.
Pactul pe care îl încheie cei doi are un final neaşteptat când Bannor se trezește tot mai prins în mrejele frumoasei sale soții.

Vă aşteptăm!
Publicat: Pleşca M.

Niciun comentariu: