27 mai 2014

Gossip Girl - o lectură fără cenzură: Revistă bibliografică

   Cu siguranță această serie de cărți a fost așteptată de iubitorii Gossip Girl! Volume pline de bârfe, intrigi, prietenii și nu în ultimul rând, iubire!
Vei intra în lumea Upper East-ului, din New York, unde cei bogați încearcă să facă față relațiilor amoroase, mereu dramatice,și totodată trebuie să facă cea mai bună alegere privind  facultatea. Blair Waldorf împreună cu prietenele ei Kati Farkas și Isabel Coates, frecventează liceul și petrecerile pretențioase, alături de părinții lor bogați. Blair este invidiată de adversarele sale, pentru că se presupune că ea are o viață perfectă, nu doar pentru că are un prieten frumos, Nate Archibald, ci pentru că plănuiește să urmeze facultatea sa de vis, Yale.
În timp ce toată lumea este preocupată de ce facultate va urma, și totodată de anii de liceu, perfecta ei viață este întreruptă de fosta, cea mai bună prietenă Serena van der Woodsen, care se întoarce în oraș, după ce a fost dată afară de la internat. Serena reintră în viața sa, și totodată în grațiile lui Nate, prietenul lui Blair. Când totul începe să se destrame, ea realizează că viața sa nu era tocmai perfectă. Oare viața în Upper East Side se va schimba, sau se va dezvălui că cei bogați au aceleași probleme ca cei care nu sunt așa bogați  (Jenny și Dan Humphrey), și poate că Jenny și Dan sunt cu mult mai fericiți cu viața lor, mai simplă, și nu plină de exuberanță.


Ziegesar, Cecily Von
Nimeni n-o face mai bine / Cecily Von Ziegesar; trad.: Alexandra Dănilă. – București: Nemira Publishing House, 2009. – 334 p.

„Un adevărat fenomen literar, adolescenții pur și simplu nu se mai satură de provocatoarea serie Gossip Girl!“ (Daily Telegraph)
 „N-ai cum să nu iubești seria Gossip Girl: bârfa, rivalitățile și trădarea nu au înnebunit doar înalta societate din Manhattan, ci întreaga lume. [...] Fetele astea pot scrie rubrica lui Carrie Bradshaw din Sex and the city și-n somn!“ (Elle Girl)




Ziegesar, Cecily Von
Cei mai buni… dușmani / Cecily Von Ziegesar; trad.: Iris Manuela Anghel. – București: Nemira
Publishing House, 2009. – 350 p.

„Acest nou volum al seriei îi va satisface deplin pe fanii însetați de încă o rundă de scandal și trădare în lumea tinerilor frumoși și bogați care se bucură de tot ce are Manhattanul mai bun de oferit. Absolvirea unui liceu exclusivist nu este întotdeauna ce pare: drogurile și sexul devin parte din intrigă, precum și câțiva profesori care dezvoltă stranii «simpatii» față de elevi.” (Booklis)




Ziegesar, Cecily Von
Doar în visele tale / Cecily Von Ziegesar; trad.: Monica Andronescu. – București: Nemira Publishing House, 2009. – 371 p.

Este ultima vară pe care o petrecem împreună. Va fi fierbinte! Și nu doar din cauza soarelui. În ciuda îmbrățișărilor călduroase de la petrecerea de absolvire, drumurile lui Blair și ale Serenei se separă... dar nu pentru mult timp! Blair va pleca la Londra pentru a locui împreună cu iubitul ei, Serena este foarte aproape de a deveni un star de cinema, în timp ce Dan și Vanessa se străduiesc să reaprindă flacăra pasiunii. Vara asta va fi mai fierbinte ca niciodată!




Ziegesar, Cecily Von
Cum aș putea să te mint? / Cecily Von Ziegesar; trad.: Julia Kretsch. – București: Nemira
Publishing House, 2010. – 262 p.

Bun venit în Upper East Side, New York, unde noi locuim în apartamente decandente, vile luxoase şi, pe timpul verii, în case fabuloase pe plajă! Intră în universul Gossip Girl – unde sandalele sunt aduse cu avionul din Spania, rochiile din bumbac sunt făcute pe comandă, iar gelozia şi trădarea sunt cele mai cool accesorii de vară.
E timpul să-ţi prinzi părul într-o coadă sălbatică şi să te îmbraci îndrăzneţ – pornim spre Hamptons! Serena şi Blair sunt acum muzele unui designer faimos, care se întâmplă să fie vecin cu Nate în Hamptons... Şi oare ce se aude despre aventurile Vanessei la surfing? Cine urmează, Dan?! Niciodată să nu spui „niciodată”...

Ziegesar, Cecily Von
Un trio infernal / Cecily Von Ziegesar; trad.: Dorina Tătăran. – București: Nemira Publishing House, 2011. – 552 p.

Povestea începe cu trei adolescenți de cincisprezece ani absolut formidabili și absolut imposibil de despărțit: Serena van der Woodsen, Blair Waldorf și Nate Archibald. Blair era îndrăgostită până peste cap de Nate și de ochii lui verzi și neastâmpărați încă de când era o copiliță ce-și dădea ifose. Ghinionul ei, însă, că Nate visa la frumoasa și nedespărțita ei prietenă, Serena. Care, la rândul său, avea un secret pe care nu îl împărtășea cu nici unul dintre ei. Ei bine... se prea poate ca cei mai buni prieteni să nu fie totuși chiar atât de apropiați pe cât s-ar fi crezut…



Ziegesar, Cecily Von
Te voi iubi mereu / Cecily Von Ziegesar; trad.: Dorina Tătăran. – București: Nemira Publishing
House, 2012. – 500 p.

Un roman plin de plăceri vinovate, dintr-o serie în care, odată ce au intrat, cititorilor le e imposibil sa iasă.
În sfârșit, s-a întâmplat: am ajuns la facultate. Am luat-o de la capăt. Nimeni nu știe după cine râvneam în liceu, ce note am luat la examenul de admitere, unde locuiesc părinții noștri sau când am ajuns niște rebeli. Am învățat lucruri noi, ne-am facut prieteni noi și poate chiar am întâlnit marea dragoste. Ne-am schimbat.
Cel puțin unii dintre noi. Dar vechile obiceiuri sunt greu de uitat – mai ales când ești pus față în față cu cei mai buni foști prieteni sau cu fostele iubiri. Toată lumea a revenit în oras pentru sărbători, așa că vacanța va fi plină de machiaje, despărțiri și schimbări. Norocul vostru e că sunt aici, gata să povestesc fiecare scandal. Să înceapă jocul!

Vă așteptăm!!!

Publicat: Irina Țurcanu




Niciun comentariu: