2 aprilie 2015

UN MOD EXCELENT DE EVADARE PRIN LECTURĂ : Revistă bibliografică

   Veţi alege aceste cărţi din curiozitate, apoi veţi fi captivaţi fără drept de apel de aceste scrieri. Iubitorii cărţilor Amandei Quick, ale lui John Galsworthy, Honore de Balzac sau ale Mary Jo Putney vor găsi în aceste romane un numitor comun, atât prin personajele seducătoare, cât şi prin intriga deosebit de incitantă, astfel că le veţi adăuga la lista autorilor preferaţi.
Pornind de la ideea cărţilor pline de galanterie, rochii minuţios descrise, coafuri, picanterii, sărutări furate, baluri, căsătorii aranjate şi pasiuni clandestine, autorii reuşesc să combine frumos atât descrierile şi situarea în epocă, cât şi trăirile şi sentimentele timpului respectiv, încât atmosfera întregilor cărţi este credibilă, reală şi te învăluie invitându-te să faci parte din acea lume. Suspans, revoltă, iubire, tensiune, tandreţe subtilă şi delicată, pe toate le veţi găsi extrem de bine dozate, pe fondul unui stil de excepţie. Dinamismul întregii acţiuni şi precipitarea evenimentelor către deznodământul mult aşteptat, vor face din aceste lecturi un mod excelent de evadare, de a-ţi petrece timpul în altă lume. 

Putney, Mary Jo. Dansul pasiunii. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 432 p.
Asemenea tizului său, Lucifer, lordul Strathmore este renumit pentru frumuseţea sa nepământească şi inteligența diabolică. Un eveniment tragic din trecut l-a determinat să-şi folosească înzestrările excepţionale pentru a-şi ocroti ţara de inamicii nevăzuţi, şi se achită de misiune la perfecţie – până când întâlneşte o femeie misterioasă cu aptitudini comparabile în materie de înşelătorie. Rând pe rând senzuală şi sfioasă, nechibzuită şi vulnerabilă, fermecătoarea lui adversară îi înnebunește deopotrivă mintea şi inima. Kit Travers a intrat într-un joc periculos care presupune schimbări continue de identitate şi minciuni abile, în care un singur pas greșit i-ar putea aduce moartea. Dar fiecare dată deghizările ei nu au înşelat ochiul atent al contelui de Strathmore. Fără a-şi putea acorda o încredere deplină, dar incapabili să se despartă, cei doi îşi unesc forţele pentru a cerceta dedesubturile înaltei societăţi londoneze. Însă nici măcar doi maeştri în arta mistificării nu pot scăpa din capcana senzuală a pasiunii – sau dintr-o iubire imposibilă mai preţioasă decât viaţa însăşi. Mary Jo Putney este unul dintre cei mai bine vânduți autori americani de ficțiune romantică, bucurându-se de o prezenţă permanentă în topurile New York Times, Wall Street Journal şi Publishers Weekly. Romanul a fost distins cu Premiul RITA al Asociaţiei Scriitorilor de Romane de Dragoste din America.
Quick, Amanda. Legământul iubirii. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2013. – 320 p.
Când formidabilul cavaler Hugh cel Neînduplecat năvăleşte ca o furtună în cetatea Lingwood, toată lumea împietreşte de spaimă - cu excepţia lui Lady Alice. Posesoarea unei limbi ascuţite şi a unei firi impetuoase, frumoasa cu părul de foc nu-l priveşte pe Sir Hugh ca pe un pericol, ci ca pe întruparea visurilor ei. Ştie că a venit în căutarea misteriosului cristal verde care i-ar dovedi dreptul de stăpân al domeniului şi că va fi nemulţumit să afle că acesta nu se mai află în posesia ei. Tânăra îi face însă o propunere: în schimbul unei dote care i-ar elibera pe ea şi pe fratele ei de sub tutela unui unchi lipsit de scrupule, îşi va pune la dispoziţia lui toate aptitudinile pentru a recupera împreună nepreţuita piatră. Primindu-i oferta, Hugh îi impune la rândul lui o condiţie: Lady Alice trebuie să accepte o logodnă temporară. Întelegerea o va duce în adâncurile fortăreţei lui  Hugh şi într-o bătălie care le pune în pericol vieţile... şi unica şansă de iubire.
Galsworthy, John. Domeniul. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 285 p.
„Nu era clipă în care să nu se gândească la George. Îl ştia singur şi sfâşiat de temeri şi de conflicte. Căci, pentru ea, care stătuse atâta vreme ca şi paralizată la Worsted Skeynes, fără să cunoască faptele, amploarea zbuciumului din sufletul fiului ei părea uriaşă. Instinctul ei de mamă nu se înşela în ce priveşte forţa pasiunii lui.
Aştepta rezultatul cu simţăminte bizare şi contradictorii. Se gândea: «este o nebunie, trebuie neapărat să promită... E prea îngrozitor!» Apoi îşi spunea iar: «Dar cum va putea, dacă o iubeşte atât de mult ? Este imposibil. Vai, ce îngrozitor! La fel şi pentru ea...» “
Balzac, Honore de. Adio. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 311 p.
„Siciliana se aşeză pe pat cu o graţie amintind de fireasca nepăsare a animalelor, de abandonul plantei la soare sau de plăcuta unduire de vals cu care ramurile se dăruiesc vântului. Descheindu-şi nasturii rochiei, ea începu să cânte, nu cu vocea destinată aplauzelor teatrului La Fenice, ci cu o voce tulburată de dorinţă. Cântecul ei fu ca o briza aducând inimii mângâierea iubirii.“



Vă aşteptăm să pătrundeţi în lumea fascinantă a cărţilor!

Niciun comentariu: