18 decembrie 2013

FANTASTICUL ÎMPLETIT FRUMOS CU REALITATEA : Revistă bibliografică

Poveşti tulburătoare, pline de acţiune, de suspans şi, evident, de dragoste... construite inteligent, care te ţin cu sufletul la gură. Fantasticul se împleteşte armonios cu realitatea redând astfel o lume magică şi foarte captivantă. Autorii scot în  evidenţă aspecte, cum ar fi iubirea, prietenia, adolescenţa, ideea de viitor, şi a cunoaşterii de sine.
O carte bună te cucereşte de la primele pagini. Te face să visezi povestea după ce o termini de citit, te face să te îndrăgosteşti de personaje , să le îndrăgeşti , să le simţi fiecare emoţie. O carte bună nu te lasă să o închizi până nu o termini. Astfel de cărţi sunt cele prezentate mai jos! Cu un amalgam de evenimente şi trăiri cât şi cu sacrificii pentru adevărata dragoste.

Pike, Aprilynne. Aripi. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 271 p.

”Laurel privea fascinată chestiile acelea deschise. Erau înspăimântător de frumoase – o frumuseţe imposibil de exprimat în cuvinte. Se întoarse din nou spre oglindă şi privi de-o parte și de alta a capului. Păreau ca nişte aripi...”
 Laurel crede că este o liceană ca oricare alta, dar are câteva particularităţi pe care nu şi le poate explica. Nu suportă soarele, nu-i este frig niciodată şi preferă să-şi petreacă timpul în aer liber. Până când se întâmplă ceva cu adevărat straniu: o floare cu petale ca nişte aripi îi înfloreşte pe... spate. Laurel nu este o fiinţă omenească, nimic din viaţa ei nu este ceea ce pare, iar extraordinara ei metamorfoză este inevitabilă. Tulburată de afecţiunea pe care o simte pentru David, colegul săritor şi amabil, şi Tamani, paznicul ei vigilent şi pasional din lumea zânelor, Laurel se vede pusă în faţa unei noi încercări: pentru a-şi păstra identitatea, casa şi familia şi pentru a proteja tărâmul zânelor, Avalon, trebuie să înfrunte un inamic puternic.
Tot ceea ce știaţi despre zâne se va schimba pentru totdeauna după ce citiţi această nouă serie plină de suspans şi de magie. Continuarea în cartea a doua, Iluzii.


Pike, Aprilynne. Farmece. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 287 p.


„– Eu nu pot să dau buzna să‑mi declar intenţiile. Nu pot să te iau pe sus. Trebuie să aştept şi să sper că, într‑o zi, tu o să‑mi ceri asta. – Şi dacă nu? întrebă Laurel, cu voce aproape şoptită. – Atunci bănuiesc că voi aştepta toată viaţa.“ Au trecut şase luni de când Laurel a salvat tărâmul fermecat al zânelor. Acum, ea trebuie să-şi petreacă vara acolo, pentru a-şi dezvolta abilităţile de zână de toamnă. Dar familia ei umană şi prietenii îi sunt încă în primejdie de moarte – iar intrarea în Avalon este mai vulnerabilă ca oricând. Va accepta oare Laurel ajutorul lui David, iubitul ei din lumea oamenilor, când va veni clipa să-şi salveze prietena, sau se va întoarce către Tamani, înflăcăratul spirit al naturii care o iubeşte dintotdeauna? „Surprizele şi suspansul abundă în acest nou volum, aşa că Farmece este şi mai greu de lăsat din mână decât a fost Aripi. Laurel se transformă într-o tânără uimitoare. Conflictul din inima ei nu-i va mira pe cei care ştiu cum e să fii prins între două persoane pe care le iubeşti la fel de mult.“ 
Bestseller internaţional Roman publicat în 30 de țări.




Cremer, Andreea. Blestemul lupilor. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 328 p.

Când se trezeşte în cartierul general al Căutătorilor, duşmanii ei dintotdeauna, Calla Tor este sigură că zilele îi sunt numărate. Dar Căutătorii îi fac o ofertă care îi dă şansa de a-şi distruge foştii stăpâni şi de a-şi salva haita şi partenerul, pe care a fost nevoită să-i abandoneze. Merită oare Ren preţul libertăţii ei? Îi va rămâne Shay alături, orice s-ar întâmpla? Luându-şi soarta în propriile mâini, Calla trebuie să înveţe ce bătălii merită purtate şi prin câte încercări poate trece adevărata dragoste fără să se stingă.





Stevenson, R.L. Comoara din insulă. – Bucureşti: Litera, 2013. – 271 p.


Jim Hawkins locuia cu părinţii lui. Într-o seară, tatăl lui murise şi, rămăsese doar cu mama lui. Următoarea zi, dimineaţa, sosise un om ciudat care îşi spunea “Câine Negru”. Acesta vroia să îl vadă pe Bill, căpitanul. Când l-a văzut, Câine Negru l-a lovit şi a luat-o la fugă. Fiind lovit grav, Doctorul Livesey îi spuse să nu iasă din pat şi să nu bea rom, dar acesta nu îl ascultă şi îl rugase pe Jim sa îi aducă rom. După încă câteva ore dupa ce Bill se sculă din pat îl apucară ameţelile, Jim ducându-se sa-i dea pastilele.De dimineaţă la Amiral Benbow sosi un orb bătrân care îl obligă pe Jim să îl ducă la Bill. Ajuns la Bill, orbul nu pierdu timpul şi îi înfipse un cuţit în piept, luând-o la fugă, deşi nu vedea Jim, deşi nu simţea nimic pentru el, plânsese ca niciodată. Acum când Bill murise, orbul se pregătea să îi fure comoara. Mama lui Jim vroia să ia din comoară doar ceea ce i se cuvine, plecând la Amiral Benbow. Acolo se duse şi orbul, care, vroia să fure lada căpitanului Jim...

Vă aşteptăm!

Publicat de I.Ţurcanu

Niciun comentariu: