9 decembrie 2013

Prezentare de carte: Atlasul lumii pentru elevi

     
Recent CAIE, a devenit posesor a unuia dintre cele mai solicitate şi cel mai bine vândut Atlas Geografic Şcolar din lume '' ATLASUL LUMII PENTRU ELEVI''. Atlasul a fost publicat de organizaţia ştiinţifică şi educaţională nonprofit '' National Geographic Society'', în anii 2001, 2005, 2009; iar toate drepturile rezervate de a traduce ediţia în limba română le-a primit editura Litera. Acesta a primit şi numeroase distincţii  precum: Carte ştiinţifică excepţională pentru copii(NTSA/CBC), Carte remarcabilă de studii sociale pentru tineri (NCSS/CBC), Premiul media ''Ghidul părinţilor pentru copii''.
     Această ediţie  nu este doar un simplu atlas; este o adevărată enciclopedie cei ajută pe copii să facă o călătorie în jurul lumii şi să descopere probleme de ordin mondial. Atlasul  cuprinde 100 de hărţi special create pentru elevii de gimnaziu şi de liceu de autoritatea mondială în hărţi, peste 70 de fotografii color, 50 de diagrame şi de grafice care sunt însoţite de un amplu material informaţional astfel încât fiecare păginuţă îi ajută pe elevi sa intre în esenţa proceselor geografice şi să înţeleagă cum acestea se desfăşoară în natură. În anexe conţine: drapele de stat şi casete statistice integral actualizate, indici tematici şi de toponimie.
În prima parte a ediţiei , sunt prezentate date importante referitoare la proiecţia hărţilor şi citirea acestora, modele climatice, cadru natural, sisteme umane, globalizare şi probleme mondiale. Cea de-a doua parte cuprinde informaţii referitor la amplasarea şi particularităţile geografice caracteristice celor 6 continente ale lumii, înclusiv harţi tematice.
'' ATLASUL LUMII PENTRU ELEVI'' are toate instrumentele necesare pentru pregătirea elevilor în domeniul geografic, pentru ca aceştia să facă faţă oricărui test de geografie standardizat.
                         Vă aşteptăm să exploraţi universul geografic!!!
Publicat: Fărîmă M.

Niciun comentariu: