9 decembrie 2013

Revistă bibliografică: Noutăţi editoriale

Centrul Academic Internaţional Eminescu şi-a îmbogăţit recent colecţia de cărţi. Astfel, vă prezentăm 5 cărţi de dragoste, cu poveşti de iubire împletite cu stări contradictorii, situaţii neprevăzute şi pline de mister. Complexitatea sentimentelor intrând în conflict cu complexitatea realităţii!



Roberts, Nora. Treptele iubirii.  – Bucureşti: Litera, 2012. – 331 p.

Vechiul han din Boonsboro, Maryland, a supravieţuit războiului, şi-a schimbat proprietarul de nenumărate ori şi, potrivit zvonurilor, este bântuit de fantome. Acum, fraţii Montgomery şi excentrica lor mamă vor să-i redea farmecul de odinioară. Pentru arhitectul familiei, Beckett, munca este refugiul pentru o viaţă personală anostă. Însă un proiect secret începe să-i ocupe tot mai mult gândurile: fata pe care o iubea în adolescenţă s-a întors în Boonsborno. Clare, acum mamă a trei copii, a revenit în oraşul natal după ce soţul ei militar, şi-a pierdut viaţa în Irak. Proprietară a unei librării cochete, situate chiar peste drum de hotel, este prea ocupată ca să aibă timp pentru aventuri romantice. Însă constată că viaţa îi poate oferi surprize extraordinare, căci băiatul care o adora discret în liceu s-a transformat într-un bărbat puternic şi capabil, care ar putea să îi arate încă o dată drumul spre fericire.


Trollope, Joanna. O altă familie. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2011. – 318 p. 


Chrissie a fost întotdeauna convinsă că Richie o iubeşte – şi că a făcut asta în toţi cei douăzeci şi trei de ani petrecuţi împreună – căci şi-au construit o familie fericită, o casă frumoasă şi trei fete încântătoare. Însă Richie nu a făcut niciodată pasul firesc – să divorţeze de prima soţie. Margaret, cu care are un băiat, Scott. Deşi, aparent prima familie aparţine trecutului, Chrisie îşi dă seama că nu mai poate ignora existenţa acesteia când, brusc şi şocant, Richie moare, lăsând prin testament fiului său pianul valoros care i-a consacrat cariera de muzician. Vechi resentimente, frustrări şi gelozii trebuie acum să-şi găsească o cale de rezolvare, iar confruntarea dintre trecut şi prezent are pentru toţi un rezultat pe care nimeni nu putea să-l prevadă.


Rice, Luanne. Un albastru infinit. – Bucureşti: Litera, 2013. – 267 p.

Cu ani în urmă, Lyra Davis lăsa în urmă o lume de bogăţie şi privilegii, precum şi pe cei care-i iubea cel mai mult în lume, incapabilă să împace aşteptările familiei sale cu năzuinţele propriei inimi sălbatice. Acum duce o existenţă liniştită pe insula Capri, învăţând să se bucure cu adevărat de viaţă, alături de bărbatul pe care-l consideră sufletul pereche. Fiica ei, Pell, acum în vârstă de 16 ani, şi sora ei mai mică, Lucy, încă îi duc dorul mamei care le-a părăsit când erau copii. Pell crede că ştie motivele pentru care Lyra le-a abandonat, şi, după moartea tatălui lor, va traversa lumea ca să o găsească pe mama pe care şi-o aminteşte şi să afle adevărurile adânc ascunse, pe care Lyra nu a putut să le dezvăluie până acum. Un albastru infinit este o poveste despre dragoste, familie şi prietenie în vieţile a două femei care se reîntâlnesc în locul unde încep visurile – şi unde se pot împlini în cele din urmă...


Moyes, Jojo. Ultima scrisoare de dragoste. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 510 p.  


Aflată în căutarea unui subiect inedit şi emoţionant, ziarista Ellie Haworth găsesşte în arhiva ziarului la
care lucrează o scrisoare datând din anul 1960, scrisă de un bărbat care-i cere iubitei să-şi părăsească soţul. Astfel, Ellie se vede prinsă în hăţişurile unei poveşti de dragoste din trecut – iar impactul asupra ei este cu atât mai puternic cu cât ea însăşi are o legătură cu un bărbat însurat. În 1960, Jennifer Stirling se trezeşte în spital, unde a ajuns în urma unui accident de maşină. Nu-şi poate aminti nimic: nici de soţ, nici de prieteni, nici cine era. La înapoierea acasă, descoperă o scrisoare de dragoste şi începe să-şi amintească de iubitul ei, pentru care fusese dispusă să rişte totul. Povestea din trecut a lui Jennifer şi cea actuală a lui Ellie, ambele implicând o dragoste pătimaşă şi interzisă, se împletesc într-o dramă de mare intensitate emoţională, în care scrisorile de dragoste readuc la viaţă o iubire care sfidează timpul.


Putney, Mary Jo. Când dragostea te schimbă. – Bucureşti: Litera, 2013. – 363 p.

Grey Sommers, cunoscut ca Lord Wydham, nu a întâlnit niciodată în viaţă o situaţie din care să nu poată ieşi folosindu-se de farmecul propriu. Însă aventura cu soţia unui important funcţionar din Ministerul Poliţiei, un om brutal şi răzbunător, îl aruncă în temniţă vreme de un deceniu, făcând din el o umbă a bărbatuluide odinioară. Şi totuşi, cea mai mare provocare a vieţii lui s-ar putea dovedi enigmatica femeie trimisa să-l scape din închisoare – şi singura care ar putea reuşi să-i vindece sufletul zdrobit. Cassie Fox şi pierdut familia şi viitorul care îi fusese sortit din cauza regimului terorii instaurat în Franţa şi tot ce i-a rămas acum este îndârjirea cu care acţionează pentru distrugerea imperiului lui Napoleon. La prima vedere, salvarea lui Grey este pentru abila spioană doar o misiune ca oricare alta. Însă ceea ce nu se aştepta era să întâlnească un bărbat care, prin curajul ce frizează disperarea şi vulnerabilitatea înduioşătoare, ar putea să-i îmblânzească inima îngheţată. Pasiunea năvalnică dintre ei este însă pusă la grea încercare de misiunea terifiantă prin care trebuie să treacă... şi să-i supravieţuiască.

Vă aşteptăm să pătrundeţi în tainele profundului sentiment de iubire!

Publicat de I. Ţurcanu

Niciun comentariu: