23 ianuarie 2015

Autografele vorbesc..


Fondul de documente a Centrului Academic Eminescu își completează permanent colecția cu valoroase ediţii eminesciene, dar şi din alte domenii.
De la inaugurare au trecut 15 ani și ne mândrim cu circa o mie cinci sute de titluri de carte cu autografe.Donate de notorietății din țară și din lume care într-un fel sau altul au tangențe cu opera marelui poet Mihai Eminescu: eminescologi, traducători, critici literari, poeți, scriitori și simpli animatori ai creației eminesciene care au venit cu cărți din propriile biblioteci. Unii, în diferite perioade a activității CAIE în cadrul congreselor și simpozioanelor, alții la lansări de carte ne-au făcut donații cu autografe, care vorbesc și astăzi.
Autografele scriu şi istoria existenței Centrului Eminescu, care sperăm
că va dăinui în timp.Chiar, astăzi se împlinește un an de când am intrat în posesia cărții Mihai Eminescu, un poet de mâine semnată de dl. academician Nicolae Dabija.
Alt volum cu titlul Coordonate ale identității naționale în publicistica lui Mihai Eminescu, dăruită de Adrian-Gelu Jicu, prof. universitar din Bacău în ziua lansării ne trezește amintiri plăcute.
Autografele exprimă zbuciumul, neliniştea, incertitudinea dar și satisfacția unor personalităţi, făcând referiri la timpurile în care trăim și care urmează. 
V. Sârbu, șef oficiu

Un comentariu:

Dr. Lidia Kulikovski spunea...

Excelent! Imi place ca valorificati colectia de autografe si dedicatii... cit mai multe...