3 mai 2016

CHIȘINĂUL MEU

Chişinău-oraş frumos, oraş de vis, oraşul oamenilor fericiţi – locul în care doreşti să revii iarăşi şi iarăşi. Şi în gânduri, şi în vise, şi aievea ... Mulţi poeţi au scris despre Chişinău. Au scris în urmă cu o sută de ani, scriu şi acum.Patria este înscrisă în memoria ta şi, asemenea căldurii mamei, chipul oraşului este absorbit în porii fiinţei tale, este indispensabil de felul în care simţi lumea.
Cartea Chişinăul meu pe care ai deschis-o, doritul nostru cititor, este o amintire tulburătoare în acest sens. Chişinăuienii împărţiţi de veacuri, de experienţa de viaţă, de aspiraţiile profesionale etc, s-au unit în premieră într-un singur mesaj, într-o singură declaraţie de dragoste.
Portretul Chişinăului văzut cu ochii orăşenilor din diferite epoci şi timpuri, uniţi prin recunoştinţa faţă de capitala îndrăgită – acesta este subiectul acestei cărţi cu multe voci.
Publicaţia nu are analogi. Este un eveniment care vine să ne aducă aminte de comunitatea, unitatea chişinăuienilor înrudiţi prin marea istorie, printr-o cultură multilaterală, printr-o prietenie seculară.
Cartea se oferă într-un format bilingv – român şi rus.
Vă aşteptăm la Centrul Academic Internaţional Eminescu să savuraţi plăcerea lecturii din cartea CHIŞINĂUL MEU.
Drum bun, cititorule, prin trecători de secole, pe valurile memoriei chişinăuienilor de peste trei secole.

Harti Vera: șef oficiu

Niciun comentariu: