Pagini

10 decembrie 2013

Revistă bibliografică : Ne-a sosit o carte nouă

Poveşti tulburătare de viaţă, despre celebritate şi strălucire artificială sub care se ascund oameni frustraţi şi neîmpăcaţi sufleteşte, toate astea fiind relatate în cele 5 cărţi noi, pe care 
Centrul Academic Internaţional Eminescu vi le pune la dispoziţie!



Jio, Sarah. Anotimpul regăsirii.  – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 284 p. 

Până să împlinească treizeci de ani, Emily Wilson avea lumea la picioare: scrisese un roman care avusese un succes uriaş, se măritase cu bărbatul visurilor ei şi părea să fi tras lozul câştigător spre o viaţă ca-n poveşti. Însă zece ani mai târziu, roata norocului se învârtise pentru ea: bestsellerul scris a rămas singura realizare literară, iar soţul a părăsit-o pentru altă femeie. Aşa că, atunci când Bee, mătuşa mamei sale, aflând de divorţul dureros prin care trece, o invită să petreacă împreună o lună pe insula Bainbridge, Emily vede ocazia ideală de a fugi de problemele cotidiene, de a revedea locurile atât de îndrăgite în copilărie şi de a face cercetări pentru noua ei carte. Întâmplător, ea descoperă un jurnal din 1943 care ascunde o fascinantă poveste de dragoste şi care se dovedeşte a avea un impact uluitor asupra propriei vieţi.


Steel, Danielle. Două vieţi. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 380 p.

Tanya Harris, o scriitoare liber-profesionistă, primeşte pe neaşteptate şansa de a-şi îndeplini visul de-o viaţă: acela de-a scrie scenariul pentru un important film de la Hollywood, un vis pe care l-a abandonat pentru a-şi dedica timpul familiei.
Din clipa în care păşeşte legendarul Beverly Hills Hotel, Tanya este aruncată într-o lume nouă, în care simte că renaşte. Dintr-o dată, lucrează cu actori de primă clasă şi alături de o adevărată legendă a Hollywoodului: Douglas Wayne, un celebru producător şi totodată un bărbat care obţine întotdeauna ceea ce vrea – şi care acum pare să o dorească pe ea. Zburând acasă între filmări, luptându-se să nu piardă legătura cu familia care pare să aibă din ce în ce mai puţină nevoie de ea, Tanya priveşte neputincioasă cum vechea viaţă începe să se îndepărteze. Cele două lumi ale Tanyei intră în conflict atunci atunci când succesul unui film conduce spre un altul, şi Tanya începe să se întrebe dacă poate fi soţie, mamă şi scriitoare în acelaşi timp. Şi tocmai când are de făcut cea mai grea alegere din viaţa ei, i se oferă încă o şansă uluitoare – o şansă care îi poate îndrepta destinul într-o direcţie cu totul nouă, cu un final pe care nu l-ar fi putut niciodată scrie singură.


Goodwin, Daisy. Ultima mea ducesă. – Bucureşti: Litera, 2012 . – 395 p. 

Cora Cash, cea mai bogată moştenitoare din America anilor 1890, a fost crescută cu convingerea că banii îi vor deschide toate uşile. Însă când dominatoarea ei mamă o duce în Anglia pentru a-i găsi un soţ cu sânge nobil, Cora este şocată de primirea de care are parte. Înalta societate engleză pare indiferentă la frumuseţea şi averea ei, şi mult mai preocupată de jocurile de culise, de intrigi şi de bârfe. Îndrăgostindu-se de un bărbat pe care abia îl cunoaşte, Cora se trezeşte brusc ducesă de Wareham, măritată cu Ivo, cel mai dorit burlac din Anglia. Şi totuşi, nimic nu este cum pare la prima vedere: Ivo este retras şi secretos, iar lumea în care intră Cora este plină de capcane şi trădări. Şi astfel, tânăra ducesă află că aici banii nu pot cumpăra orice, că jocul pe care-l joacă nu este unul pe care să-l înţeleagă în totalitate şi că fericirea ei viitoare poate fi preţul plătit pentru orice pas greşit.


 Susann, Jacqueline. Valea păpuşilor. Vol.1. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 299 p.

Anne, Jennifer şi Neely, trei prietene tinere şi frumoase, încearcă să-şi găsească drumul spre afirmare în New York, metropola în care industria show-businessului este în plin avânt şi unde toate visele par să devină realitate. Succesul nu întârzie să apară – lumea strălucitoare a scenelor de pe Broadway şi a platourilor hollywoodiene le stă la picioare. Următoarele două decenii le aduc recunoaştere şi faimă, pasiuni şi bogăţie, însă şi preţul pe care trebuie să-l plătească este pe măsură. Căci, rând pe rând, dragostea se transformă în trădare, iar speranţa în dezamăgire, şi singurul aliat în lupta acerbă pentru culmile succesului rămân „păpuşile” – pastile care le sunt mereu la îndemână şi par soluţia pentru orice problemă, droguri aducătoare de fericire, de pace, dar mai ales de distrugere. Valea păpuşilor a cunoscut încă de la prima apariţie un succes incredibil, fiind vândută în peste 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Romanul a fost ecranizat într-o miniserie pentru televiziune şi adaptat pentru marele ecran într-un film nominalizat la premiile Globul de Aur şi Oscar.


Susann, Jacqueline. Valea păpuşilor. Vol.2. – Bucureşti: Litera Internaţional, 2012. – 316 p. 

Lumea show-businessului – un univers aparte, în care sexul este o armă a succesului, dragostea este doar o mască zâmbitoare a urii şi invidiei, trecutul este uitat, iar viitorul este doar speranţă. În această lume dură, unde înaintarea în vârstă şi frumuseţea apusă sunt spectre care dau fiori, tinerele Anne, Jennifer şi Neely au pornit pline de încredere să cucerească New York-ul şi Hollywoodul. Renunţând treptat la idealurile simple, precum dragostea şi familia, ajung în cele din urmă pe culmile succesului, dar printre secretele lor se numără „păpuşile” – micile pastile care le ajută să doarmă sau să aibă energie, să-şi păstreze optimismul şi buna dispoziţie, dar, mai ales, să alunge adevărul crud al realităţii. O poveste şocantă şi emoţionantă, despre preţul ce trebuie plătit pentru a fi invidiat de o lume întreagă.

Vă aşteptăm să descoperiţi vieţile eroilor şi bucăţile de suflet pe care le-au pus autorii în cărţi!

Publicat de I.Ţurcanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu